Menu 

Šokački restoran Acin Salaš, Tordinci

Sve miriše na tradiciju i raznovrsnost okusa

Hrana pripremljena na stari šokački način, objekti tradicijske vrijednosti, veselje uz kazan za pečenje rakije i pregršt drugih slavonskih običaja, upotpunjuju doživljaj života jednog šokačkog domaćinstva. Ostvarite neponovljiv gastronomski užitak na šokački način, upoznajte slavonske običajte i kušajte specijalitete kao što su čvarnjače, čobanac, slanine, kulenovu seku i šunke. Doživite čari Slavonije i novu, još neispričanu slavonsku priču.

Šokački restoran Acin Salaš

Vukovarska 98, 32214 Tordinci
T:032/580-845

ZEMLJOVID

USLUGE

 • Gastro ponuda (šokački specijaliteti)
 • Smještaj
 • Sportski sadržaji (tenis teren i sl.)
 • Popratni sadržaji (jahanje, vožnja fijakerom)

O OBJEKTU

 • U srcu Slavonije na 4 ha prostora
 • Restoran do 70 osoba
 • Terasa do 250 osoba
 • Autohton ambijent
 • Ručak ili večera od 4 slijeda (slavonski specijaliteti)
 • Čaša vina uz glavno jelo
 • Vrijedi za 2 osobe
 • Rezervacija 3 dana unaprijed

Redovna cijena: 299.00kn

VIŠE O PONUDI

U prostranstvu Slavonije, u Tordincima, na 4 ha površine nalazi se šokačko imanje Acin Salaš, u kojem sve miriše na tradiciju. Objekti tradicijske vrijednosti s obilježjima nekadašnjih stanova – salaša: ambari, čardaci, svinjci, konjska štala, đeram, krušne peći, pušnica, ovčarnik. Selo Tordinci je staro naselje, koje leži na lijevoj obali rijeke Vuke ne velikom zavoju sjeverno od Vinkovaca. Već početkom 14. stoljeća u Tordincima su živjeli plemići sinovi bana Dominika. U selu je 1438. godine održana sudbena plemička skupština, a nedaleko od sela leže ostaci neke veće građevine koju narod zove „Gradina“ ili „Turski grad“, u kojoj je nađeno predmeta iz 17. stoljeća i predpovijesnog vremena. Za vrijeme domovinskog rata Tordinci su potpuno razoreni i prognano je svo stanovništvo. Nažalost velik broj stanovnika je poginuo ili ubijen (56 st.) Danas je selo potpuno obnovljeno, ali je broj stanovnika pao na cca 1000. U sklopu salaša hrana se poslužuje u restoranskoj dvorani kapaciteta do 70 osoba i na otvorenoj terasi kapaciteta do 250 osoba.

U ponudi iz naših poklon paketa dobivate ručak ili večeru u restoranu Acin Salaš. Hrana se priprema na stari, šokački način i ostvaruje neponovljivi gastronomski užitak. Veselje uz kazan za pečenje rakije, tradicijsku svinjokolju i pregršt drugih slavonskih običaja, upotpunjuje doživljaj života jednog šokačkog domaćinstva.
Uz domaću šljivovicu i domaća vina, nude sve vrste bezalkoholnih i alkoholnih pića. Iz gastronomske ponude izdvajamo: masni kruh, čvarnjače, kiflice, švargl, krvavica, čvarci, kobasica, kulen, šunka i slanina od domaće crne slavonske svinje, šokačka kokošja juha, paradajz juha, kisela čorba, juha od gljiva, čobanac, fiš, šokački paprikaš, slavonski gulaš, paprikaš od guske, pečenja u krušnoj peći, janjetina, prasetina i teletina s krumpirima, pečenje u peki, krofne, masnica, palačinke, listići, gomboci, domaći pekmez i kompoti, rezanci s makom i orasima, bundevara i još puno toga šokačkog.

Šokačko imanje nudi vam smještaj u sobama uređenim u tradicijskom šokačkom ugođaju, a za sportske aktivnosti tu je teniski, nogmetni i odbojkaški teren te bočalište. Na imanju imate priliku jahati konje, voziti se fijakerom ili kolima.

 

Što dobivate u poklon paketu?

 

 • U paketu „Stol za dvoje“ dobivate ručak ili večeru od 4 slijeda (slavonske specijalitete) i čašu vina uz glavno jelo. Ponuda vrijedi za 2 osobe.

 

Dodatne upute

 

 • Ponudu je potrebno rezervirati najmanje 3 dana unaprijed.
 • Svoj termin možete rezervirati telefonom ili e-mailom.
 • Molimo Vas da restoran prethodno obavijestite o postojanju eventualnih alergija.
 • Prije posjete, u slučaju veganstva ili vegetarijanstva, molimo provjerite jelovnik.

Srodno

Vinarija Benvenuti

Kaldir 7, 52424 Motovun

Tradicija okrunjenja vrhunskim vinom

Pročitaj više...

Vinarija Dvanajščak – Kozol

Dragoslavec 81, 40311 Dragoslavec

Vino je sunčeva svjetlost zarobljena u vodi

Pročitaj više...

Aura proizvodi

Prvi Maj 4, 52420 Buzet

Rukom ubrano, s ljubavlju pripremljeno

Pročitaj više...

Vinarija Kos

Stjepana Domjanića 8, Donja Zelina, 10382 Hrnjanec

Vina koja definira tradicija i praćenje trendova

Pročitaj više...