Menu 

Šokački restoran Acin Salaš

Sve miriše na tradiciju

Hrana pripremljena na stari šokački način, objekti tradicijske vrijednosti, veselje uz kazan za pečenje rakije i pregršt drugih slavonskih običaja upotpunjuju doživljaj života jednog šokačkog domaćinstva.

ZEMLJOVID

USLUGE

 • Gastro ponuda (šokački specijaliteti)
 • Smještaj
 • Sportski sadržaji (tenis teren i sl.)
 • Popratni sadržaji (jahanje, vožnja fijakerom)

O OBJEKTU

 • U srcu Slavonije na 4 ha prostora
 • Restoran do 70 osoba
 • Terasa do 250 osoba
 • Autohton ambijent
 • Ručak ili večera od 4 slijeda (slavonski specijaliteti)
 • Čaša vina uz glavno jelo
 • Vrijedi za 2 osobe
 • Rezervacija 3 dana unaprijed

Redovna cijena: 299.00kn

VIŠE O PONUDI

U prostranstvu Slavonije, u Tordincima, na 4 ha površine kroz seljačku kapiju ulazimo na šokačko imanje u kojem sve miriše na tradiciju - A C I N   S A L A Š .

Objekti tradicijske vrijednosti s obilježjima nekadašnjih stanova – salaša: ambari, čardaci, svinjci, konjska štala, đeram, krušne peći, pušnica, ovčarnik …

Hrana se priprema na stari, šokački način i ostvaruje neponovljivi gastronomski užitak. Veselje uz kazan za pečenje rakije, tradicijsku svinjokolju i pregršt drugih slavonskih običaja upotpunjuje doživljaj života jednog šokačkog domaćinstva.
U sklopu salaša hrana se poslužuje u restoranskoj dvorani kapaciteta do 70 osoba i na otvorenoj terasi kapaciteta do 250 osoba.

Uz domaću šljivovicu i domaća vina, nudimo sve vrste bezalkoholnih i alkoholnih pića.

Selo Tordinci je staro naselje, prvi put se spominje 1269. godine. Leži na lijevoj obali rijeke Vuke ne velikom zavoju sjeverno od Vinkovaca. U latinskim plemičkim spomenicima zapisano je ime Tord, Thord, Turd, Thard. Današnje hrvatsko ime dolazi 1697 Tordinci. Već početkom 14. stoljeća u Tordincima su živjeli plemići sinovi bana Dominika. Jedan od sinova Nikola bio je ban mačvanski u 15. stoljeću. U selu je 1438. godine održana sudbena plemička skupština. Nedaleko od sela leže ostaci neke veće građevine koju narod zove „Gradina“ ili „Turski grad“ u kojoj je nađeno predmeta iz 17. stoljeća i predpovijesnog vremena. Za vrijeme turske vladavine selo je ostalo uglavnom u onolikom opsegu kao i prije. Po odlasku Turaka 1736 godine bilo je ___ 32 roda sa 60 kuća. U 20. stoljeću Tordince naseljavaju narodi iz drugih susjednih naselja kao iz drugih krajeva Hrvatske. Broj stanovnika 1857. godine iznosi 1125, a 1910. godine 1380 stanovnika. Za vrijeme domovinskog rata Tordinci su potpuno razoreni i prognano je svo stanovništvo. Nažalost velik broj stanovnika je poginuo ili ubijen (56 st.) Danas je selo potpuno obnovljeno, ali je broj stanovnika pao na cca 1000.

Srodno

Vinarija Benvenuti

Kaldir 7, 52424 Motovun, Hrvatska

Tradicija okrunjenja vrhunskim vinom

Pročitaj više...

Vinarija Dvanajščak – Kozol

Dragoslavec 81, 40311, Dragoslavec, Hrvatska

Vino je sunčeva svjetlost zarobljena u vodi

Pročitaj više...

Degustacije Aura proizvoda

Prvi Maj 4, 52420 Buzet, Hrvatska

Rukom ubrano, s ljubavlju pripremljeno,Vama na dar

Pročitaj više...

Vinarija Kos

Stjepana Domjanića 8, Donja Zelina, Hrnjanec 10382, Hrvatska

Tradicija i ljubav prema vinu

Pročitaj više...