Ekspres dostava - Svi naručeni pokloni do 12:00 sati bit će poslani istog radnog dana!
NAGRADNI NATJEČAJ
Premium partner

Skijaško trčanje - Gorski tok

Najzdravija tjelesna aktivnost

Isprobajte skijaško trčanje (nordijsko skijanje ili cross country skijanje), koje se danas smatra najučinkovitijim i najzdravijim oblikom sportske rekreacije. Ujedno je riječ o najzahtjevnijoj aerobnoj aktivnosti, kojom se troši najviše kalorija. Skijaško trčanje popularna je disciplina nordijskog skijanja, a radi se o tehnici skijanja koja se uglavnom koristi na ravnijim površinama prekrivenim snijegom. Primjerena je za svaku dob.
Lujzinska cesta 39, 51300 Delnice
051/812-864
Više o ponudi

Uz Gorski tok u Delnicama možete naučiti i savladati skijaško trčanje! Skijaško trčanje je popularna disciplina nordijskog skijanja. Radi se o tehnici skijanja koja se uglavnom koristi na ravnijim površinama prekrivenim snijegom. Skijaško trčanje je primjereno za svaku dob zbog mogućnosti prilagodbe težine treninga i rasterećenja tetiva i zglobova.

Skijaško trčanje ubraja se u sportove s najbolje raspoređenim radom tijela na cjelokupnu muskulaturu, ali i u sportove u kojima tijelo najprirodnije podnosi fizičke aktivnosti. Natjecatelji koji se bave ovim sportom predstavljaju školski primjer balansirano građenog atlete. Skijaško trčanje svakim danom postaje sve popularniji vid rekreacije za sve dobne skupine. Isto tako je i natjecateljski sport koji je standardan od zimskih Olimpijskih igara 1952. u Oslu.

Razvilo se iz potrebe za lakšim transportom ljudi i robe u područjima koja su veći dio godine prekrivena snijegom te je jedna od najstarijih skijaških disciplina. Prvo natjecanje održano je krajem 18. stoljeća, dok danas natjecanja u skijaškom trčanju obuhvaćaju cijeli raspon duljina staza od sprint utrka, nekoliko stotina metara, pa do maratona od nekoliko desetaka kilometara. Osim što postoji kao samostalna disciplina, dio je dva kombinirana sporta – nordijske kombinacije, koja povezuje skijaško trčanje i skijaške skokove, te biatlona, koji povezuje skijaško trčanje i streljaštvo. Za skijaško trčanje potrebne su skije, koje su u usporedbi sa skijama za alpsko skijanje znatno uže i duže.

Skijaški štapovi su također znatno duži nego kod alpske varijante jer moraju omogućiti učinkovito odgurivanje. Skijaški vezovi u skijaškom trčanju omogućavaju podizanje pete od površine skije, dok su prsti pričvršćeni tako da omogućavaju odgurivanje i potisak na skiju. Stoga ste svi pozvani na jednu od najboljih vježbi za tijelo. Dođite u Gorski tok i isprobajte skijaško trčanje te se i sami uvjerite u taj učinak!

 

Što dobivate u poklon-paketu?

  • U poklon-paketu Sport i zabava dobivate malu školu skijaškog trčanja. Ponuda vrijedi za 1 osobu.
  • U poklon-paketu Adrenalinski doživljaji dobivate malu školu skijaškog trčanja. Ponuda vrijedi za 2 osobe.
  • U poklon-paketu Poklon Najbolji užitci  dobivate malu školu skijaškog trčanja. Ponuda vrijedi za 1 osobu.
  • U poklon-paketu Poklon Neprocjenjivi doživljaji  dobivate malu školu skijaškog trčanja. Ponuda vrijedi za 2 osobe.

Korisni savjeti:

  • Preporučujemo udobnu sportsku odjeću i obuću. Poželjno je ponijeti rezervnu odjeću kako biste se mogli presvući nakon aktivnog adrenalinskog doživljaja.
  • Preporučujemo toplu odjeću i obuću.
  • Ponudu je potrebno rezervirati 3 dana unaprijed.
  • Termin možete rezervirati putem telefona ili e-maila.
animacija
djeca
lijepa priroda
panorama
skijanje
skijaško trčanje
Mala škola skijaškog trčanja
Ponuda vrijedi u terminu od 15.12 do 31.03.
Vrijedi za 1 osobu
Rezervacija 3 dana unaprijed

44,99338,98Kn

Mala škola skijaškog trčanja
Ponuda vrijedi u terminu od 15.12. do 31.03.
Vrijedi za 2 osobe
Rezervacija 5 dana unaprijed

89,99678,03Kn

Pretplatite se