Za narudžbe do 12 sati dostava je sljedeći radni dan. U slučaju povećanog opsega posla dostavne službe, vrijeme dostave je do 3 radna dana.

SKIJAŠKO TRČANJE - Gorski tok

Najzdravija tjelesna aktivnost

Isprobajte skijaško trčanje (nordijsko skijanje ili cross country skijanje) koje se danas smatra najučinkovitijim i najzdravijim oblikom sportske rekreacije. Ujedno je riječ o najzahtjevnijoj aerobnoj aktivnosti kojom se troši najviše kalorija. Skijaško trčanje popularna je disciplina nordijskog skijanja, a radi se o tehnici skijanja koja se koristi uglavnom na ravnijim površinama prekrivenim snijegom. Primjerena je za svaku dob.
Lujzinska cesta 39, 51300 Delnice
051/812-864
Više o ponudi

U Gorskome toku kod nas možete naučiti i savladati skijaško trčanje. Skijaško trčanje je popularna disciplina nordijskog skijanja. Radi se o tehnici skijanja koja se koristi uglavnom na ravnijim površinama prekrivenim snijegom. Skijaško trčanje je primjereno za svaku dob zbog mogućnosti prilagodbe težine treninga i rasterećenja tetiva i zglobova.

Skijaško trčanje se ubraja u sportove s najbolje raspoređenim radom tijela na cjelokupnu muskulaturu, ali i u sportove gdje tijelo najprirodnije podnosi fizičke aktivnosti. Natjecatelji koji se bave ovim sportom, predstavljaju školski primjer balansirano građenog atlete. Skijaško trčanje svakim danom postaje sve popularniji vid rekreacije za sve dobne skupine. Isto tako je i natjecateljski sport koji je standardan od zimskih Olimpijskih igara 1952. u Oslu.

Razvilo se iz potrebe za lakšim transportom ljudi i robe u područjima koja su veći dio godine prekrivena snijegom te je jedna od najstarijih skijaških disciplina. Prvo natjecanje održano je krajem 18.st., dok danas natjecanja u skijaškom trčanju obuhvaćaju cijeli raspon duljina staza od sprint utrka, nekoliko stotina metara, pa do maratona od nekoliko desetaka kilometara. Osim kao samostalna disciplina dio je dva kombinirana sporta – nordijske kombinacije koja povezuje skijaško trčanje i skijaške skokove, te biatlona koji povezuje skijaško trčanje i streljaštvo. Za skijaško trčanje potrebne su skije, koje su u usporedbi sa skijama za alpsko skijanje bitno uže i duže.

Skijaški štapovi su također bitno duži nego kod alpske varijante, jer moraju omogućiti efikasno odgurivanje. Skijaški vezovi u skijaškom trčanju omogućavaju podizanje pete od površine skije, dok su prsti pričvršćeni tako da omogućavaju odgurivanje i potisak na skiju. Tako da ste svi pozvani na jednu od najboljih vježbi za tijelo. Dođite u Gorski tok i isprobajte skijaško trčanje, i sami se uvjerite u taj učinak.

animacija
lepa-narava
otroci
parkirišče
skijaško trčanje
smucanje
Mala škola skijaškog trčanja
Ponuda vrijedi u terminu od 15.12 do 31.03.
Vrijedi za 1 osobu
Rezervacija 5 dana unaprijed

299.00kn

Mala škola skijaškog trčanja
Ponuda vrijedi u terminu od 15.12 do 31.03.
Vrijedi za 3 osobe
Rezervacija 5 dana unaprijed

599.00kn

Pretplatite se