OPĆA PRAVILA I UVJETI

Opća pravila i uvjeti u vezi prava i ograničenja korisnika i odnosa između kupca, korisnika i ponuđača iz PE mreže. SelectBox i Select Club, kao i internetska stranica www.selectbox.hr, zaštitni su znakovi pod kojima djeluje Premium i Explorer mreža (ili kraće PE mreža), koja je u vlasništvu i kojom upravlja Tim 360 d.o.o., sa sjedištem na adresi Crnatkova 14A 10 000 Zagreb OIB: 24285682401. PE mreža okuplja objekte i ponuđače roba i usluga koji su prikazani na stranici www.selectbox.hr i u drugim javnim medijima.

Posjetom internet stranice i kupnjom kao i upotrebom proizvoda pod imenom SelectBox-a, kupci i korisnici su suglasni i prihvaćaju opće uvjete i pravila. Upotreba proizvoda SelectBox-a, posjet i korištenje usluga i/ili opreme ponuđača može biti određena i posebnim uvjetima pojedinih ponuđača. Odgovornost kupca i korisnika je da se prethodno upozna s njima i da ih se bez iznimke pridržava.U primjeru, da kupac nije korisnik proizvoda SelectBox, dužan je, korisnika upoznati o sadržaju općih uvjeta i pravila.

Pojmovnik:

Organizator – je tvrtka Tim 360 d.o.o. koja na prodajnim mjestima svojih poslovnih partnera (trgovine ili internet stranice) ili na svojoj internet stranici prodaje proizvode pod imenom SelectBox.

Proizvod SelectBox – određeni proizvod ili poklon-paket iz programa “Selectbox”, koji se sastoji od kutije koja sadrži poklon bon i katalog s različitim proizvodima ili uslugama, između kojih se kupac može odlučiti.Kupac kupuje pravo na korištenje specifične usluge ili proizvoda koji vrijede od strane ponuditelja, što je vidljivo iz tiskanog kataloga. Prilikom kupnje putem web stranice organizatora, korisničke opcije u pogledu proizvoda i usluga, koje je moguće izvršiti, možete pogledati na on-line katalogu.

Ponuđač - je poslovni partner organizatora, koji nudi ili obavlja djelatnost koje u opisu sadrži katalog ili internet stranica

Trgovac - je poslovni partner organizatora koji prodaje proizvode SelectBox bilo u svojim trgovinama ili na svojim web stranicama

Poklon bon ili kartica – platežno sredstvo za robu ili usluge koje kupac odabire prema mogućnostima pojedinog proizvoda Selectbox-a u tiskanom obliku ili u obliku plastične kartice. Vrijede samo originali na kojima se nalazi kod za rezervaciju i aktivaciju.

Korisnik – je osoba koja robu ili uslugu zapravo koristi odnosno upotrebljava. Korisnik se obvezuje da će se za upotrebu usluge ili produkta registrirati preko internet stranice www.selectbox.hr ili kod ponuđača na adresi, koji se nalazi u tiskanom izdanju ili na internet stranici, gdje će zajedno s bonom priložiti registracijski karton koji se nalazi u proizvodu SelectBox.

Kupac – je pravna ili fizička osoba, koja je proizvod kupila ili primila.

Osobni podaci i autorska prava

 1. Korištenjem usluga ili proizvoda PE mreže korisnik dopušta Timu 360 d.o.o. i ponuđaču, neposredni marketing (ponuda roba i usluga) preko kontakata koji će biti dostavljeni organizatoru informacije i osobnih podataka. Organizator i ponuđač se obvezuju da će djelovati u skladu sa zakonom o zaštiti osobnih podataka. Osobni podaci korisnika obavezno se prikupljaju u svrhu vođenja vlastite evidencije korisnika , SMS/MMS obavještavanja, direktnog marketinga, telefonskog anketiranja te ponuda robe i usluga putem pošte. U tom smislu se prikupljaju sljedeći podaci: osobno ime, adresa prebivališta ili boravišta, broj mobilnog telefona, adresa elektronske pošte.
 2. Organizator osobne podatke smije preuzeti i koristiti za potrebe u slučaju sumnje na kaznena djela ili sumnje na kršenje općih uvjeta.
 3. Kod svih aktualnih nagradnih igara, koje organizira tvrtka Tim360 d.o.o. ,OIB kao izrazito osoban podatak, traži se naknadno samo od dobitnika nagradne igre i samo u slučaju kada to nalaže zakon. Sudionik nagradne igre ima mogućnost odbiti davanje vlastitih podataka i unatoč tome sudjelovati u izvlačenju. Podatke potrebne za prijem nagrade dostavlja dobitnik nagrade.
 4. Korisnik ima pravo uvida, prijepisa, kopiranja, ažuriranja,
  korekcija, blokiranja i brisanja osobnih podataka koji se odnose na njega/nju kroz pisani zahtjev na adresu: Tim360 d.o.o., Crnatkova 14a, 10000 Zagreb. Korisnik može dobiti podrobnije informacije od centra za pomoć korisnicima na broju telefona +385 1 4572 288, svakim radnim danom između 9 i 17 h.
 5. Korisnik također pisanim putem na adresu: Tim360 d.o.o., Crnatkova 14a, 10000 Zagreb ili na drugi prethodno dogovoreni način može zatražiti da Organizator trajno ili privremeno obustavi korištenje njegovih osobnih podataka u svrhe marketinga. Organizator je dužan u roku od 15 (petnaest) dana obavezno obustaviti upotrebu osobnih podataka za potrebe marketinga, te o tome u najdalje 5 (pet) dana pismenim ili nekim drugim unaprijed dogovorenim putem (npr. e-mail) obavijestiti korisnika koji je to zatražio. Korisnik, koji ne želi primati obavijesti o posebnim ponudama, može se pisanim putem na adresu, navedenu u ovoj točki, odjaviti od svih oblika obaviještavanja (putem pošte, e-mail, GSM)
 6. Svaka objava komentara, fotografije ili videa na forumu ili društvenoj mreži povezanoj sa ponuđačem ili organizatorom smatra se javnom objavom čime se pravo korištenja autorskog materijala u bilo kojem obliku ili u bilo koju svrhu automatski prenosi na Tim 360 d.o.o.

Definicija usluga, proizvoda i odgovornosti

 1. Korisnik pažljjivo izabire ponuđača, koji se sa svojim uslugama predstavljaju u proizvodu SelectBox. Organizator ne odgovara za eventualne greške jednog od ponuđača u slučaju potpuno ili djelomično neostvarene usluge ili za promjenu usluge koje pruža ponuđač nakon izdavanja kataloga.U tom slučaju sva odgovornost je na strani izabranog ponuđača. Korisnik može odabrati drugog ponuđača iz cjelokupne ponude koju sadrži SelectBox. U tom primjeru korisnik nije dužan snositi povrat troškova. Kako bi se osigurala visoka razina kvalitete usluge, koju predlažemo našim klijentima, organizator može raskinuti suradnju s jednim ili više ponuditelja za vrijeme trajanja Selectbox proizvoda. Korisnik se može uvjeriti da li su ponuđači, predstavljeni u katalogu i dalje partneri organizatora u trenutku odabira usluga, putem internet stranice www.selectbox.hr. U slučaju da ponuđač naveden u katalogu, više ne surađuje s organizatorima, potonji će učiniti sve da korisniku omoguči uslugu,koja je iste vrijednosti kakvu je prvotno izabrao.
 2. Digitalni katalozi su uredno ažurirani u skladu s promjenama ponude. Tiskani katalozi su ažurirani u skladu s mogučnostima organizatora. Korisnik je dužan svaku ponudu prethodno provjeriti i rezervirati kod ponuđača te jasno navesti sve podatke koji ponuđač zahtjeva za provođenje dogovorene usluge ili aktivnosti.Organizator ne preuzima odgovornost za predaju nepotpunih ili netočnih podataka od strane korisnika ili kupca. Korisnik ili kupac odgovara za točnost i istinitost predanih podataka.
 3. Proizvodi SelectBox su izdani u ograničenoj količini.Organizator se obvezuje ispuniti svaku naruđbu proizvoda SelectBox od strane kupca u okvirima rokova korisnosti paketa. Za neraspoloživost proizvoda SelectBox organizator ne odgovara.Kupac se odriče svakog zahtjeva u slučaju neraspoloživosti. Ako naruđbu nije moguče provesti zbog zaliha ili neraspoloživosti, kupac naruđbu može prekinuti te tražiti povrat sredstava koja će mu biti vraćena u roku od 30 dana od dana prekida naruđbe.
 4. Korisnik i/ili kupac suglasan je i prihvaća da je za korištenje bonova u cijelosti odgovoran. Gubitak, oštećenje ili krađa poklon bonova je u cijelosti odgovornost korisnika i/ili kupca. Organizator nije odgovoran za možebitne zloporabe poklon bonova i nije dužan provjeravati identitete kupca
 5. Organizator nije ni u kojem slučaju odgovoran za štetu uzrokovanu prirodnim nepogodama ili nesrećama ili drugim okolnostima ili radnjama trećih osoba na bilo koji način.

Upotreba bonova

 1. Uvjet za korištenje usluga ili dobivenih proizvoda PE mreže je da korisnik ima važeći pokon bon te prihvaća opća pravila i uvjete upotrebe.
 2. Korisnici su dužni provjeriti ključne informacije usluga ili proizvoda, kao i provesti obveznu rezervaciju davatelju usluga, u roku koji odredi svaki od partnera, a koji su posebno navedeni u tiskanom i online katalogu. Rezervacija je napravljena nakon potvrde rezervacijskog koda od strane davatelja, točne upute i postupak rezervacije nalazi se u tiskanom vodiču, kao i u općim uvjetima. Posebno je potrebno obratiti pozornost na moguć broj osoba, vremenska ograničenja, vremenske razmjere, potrebnu opremu i druge detalje.
 3. Prilikom prilaganja vrijednosnog bona kod ponuđača i u cijelosti ispunjenog registracijskog obrasca korisnik stječe pravo upotrebe poklon bona za korištenje usluga ili proizvoda na koje se određeni poklon bon odnosi.
 4. Popusti navedeni na internet stranici ili u tiskanom katalogu pod oznakom Select Club, ukoliko nije naznačeno drugačije, vrijede isključivo za popuste uz predočenje članske, debitne ili kreditne kartice koja je podržana od strane Select Club-a. Korisnik može podnijeti zahtjev za izdavanje privremene ili trajne kartice na adresi ili kontaktu organizatora ili na internet stranici selectbox.hr . Popusti se ne zbrajaju s drugim akcijama i popustima ponuđača.
 5. Poklon bon je moguće koristiti jednom, osim ako nije drugačije navedeno, ponuđač preuzima poklon bon prilikom prvog posjeta i, ukoliko je potrebno, izda potvrdu o preuzimanju.
 6. Poklon bonovi su podijeljeni u različite cjenovne razrede od A do Z, gdje A označava najniži razred, a ostala slova po abecednom redu su više klase. Mogu se zamijeniti za bon u višem cjenovnom razredu sa nadoplatom, a prilikom zamjene u istom cjenovnom razredu nije potrebna nadoplata. Prilikom zamjene za niži cjenovni razred razlika u vrijednosti se ne vraća. Bon je važeći do datuma otisnutog na njemu. Mogućost besplatne zamjene ne uključuje troškove poštarine. Kopije bonova su nevažeće.
 7. Kôd za rezervaciju je kod broj koji se nalazi na poklon bonu u obliku kartice i koristi se prilikom prvog kontakta s odabranim ponuđačem kada korisnik bira ponudu. Kôd za aktivaciju usluge je kod namijenjen ponuđaču za potvrdu narudžbu usluge ili proizvoda. Uništen ili nečitljiv aktivacijski kôd može biti razlog odbijanja bona.
 8. Poklon bon nije moguće zamijeniti za novac, kao što nije moguće primiti drugo sredstvo plaćanja u zamjenu za bonove.
 9. Poklon bon je moguće koristiti samo za proizvod ili uslugu koja je navedena na internet stranici ili u tiskanom izdanju SelectBox doživljaja. Ukoliko korisnik koristi neku drugu uslugu,koja nije ponuđena u proizvodu SelectBox, plaća je prema redovnom cjeniku ponuđača.
 10. Poklon paketi i vrijednost kartice Selectbox programa ima datum isteka, koji je naveden na pakiranju. Kartice i paketi koji su istekli mogu se zamijeniti uz plaćanje 70 HRK u roku od 60 dana nakon isteka kartice i 140 HRK , ako je prošlo više od 60 dana od dana isteka roka. U cijenu zamjene uključeno je izdavanje i aktivacija nove kartice. Zamjena bona radi se na način da korisnik pošalje bon u originalnom pakiranju na adresu organizatora koja je objavljena na internet stranici i u općim pravilima i uvjetima te prethodno plaća iznos razlike na račun organizatora, ukoliko je to potrebno. Bonovi ne smiju biti oštećeni, iskorišteni ili ne važeći. Cijena poštarine teret je korisnika i ne povezuje se sa vrijednošću bona ni u jednom slučaju. Korisnik može osobno dostaviti bon i zamijeniti ga.
 11. Kopiranje, umnožavanje ili krivotvorenje je strogo zabranjeno, predstavlja kazneno djelo te se kažnjava u skladu sa važećim zakonima Republike Hrvatske. Sve slučajeve organizator će prijaviti odgovarajućim državnim tijelima, posljedice u potpunosti preuzima počinitelj.

Kupnja na selectbox.hr

 1. Kupnja na www.selectbox.hr
 2. Naručivanje poklon bonova i proizvoda
  Kupac prvo izabere željeni proizvod SelectBox, koji sadrži sve informacije o proizvodu i usluzi, kao i moguća ograničenja usluga. Klik za kupnju preusmjerava na stranicu za potvrdu narudžbe.

 3. Potvrda narudžbe i plaćanje
 4. Kupac potvrđuje narudžbu klikom na ikonu Dodaj narudžbu, narudžba je konačno provedena kada kupac primi elektronsku poštu sa statusom Narudžba je potvrđena. Kupnja je zaključena i ide na daljnju obradu prodavača ili/i organizatora. Prodavač može kupca osobno kontaktirati za potvrdu narudžbe ili iz bilo kojeg razloga. Kupoporodajni ugovor između SelectBox-a i kupca u internetskoj trgovini je zaključen u trenutku potvrde narudžbe. Od tog su trenutka sve cijene i uvijeti fiksni i vrijede kako za Selectbox tako i za kupca. Kupoprodajni ugovor (tj. prvi e-mail o statusu narudžbe) je u elektronskom obliku pohranjena na poslužitelju Selectbox-a.
 5. Cijene su važeće u trenutku narudžbe i samo kod plaćanja pod uvjetima navedenim u nastavku ili na prodajnom mjestu. Organizator i prodavač zadržavaju pravo promjene cijena u trenutku kada je trgovina zatvorena. U cijenu je uključen PDV ukoliko nije specificirano drugačije.
 6. Cijene na internet stranici su fiksne i ne mijenjaju se u periodu od narudžbe do upotrebe bona. Cijene su predstavljenje kao redovne cijene i vrijede za kupnju preko internet stranice, neovisno od odabranog načina plaćanja.

Načini plaćanja

 1. Organizator pruža sljedeće načine plaćanja:
  • pouzeće (gotovinsko plaćanje prilikom preuzimanja proizvoda)
  • bankovnom doznakom na račun (putem internetskog bankarstva ili predračunom)
  • putem debitne ili kreditne kartice
  • plaćanje preko PayPal

  Neki od načina plaćanja uključuju dodatne troškove plaćanja na što organizator nema utjecaja. Tako na primjer pri plaćanju preko predračuna ili internetskog bankarstva, banka može zaračunati dodatan iznos za plaćanje putem UPN naloga, kod plačanja po pouzeću kupcu pošta može zaračunati dostavu kupljenih proizvoda po standardnom cjeniku dostave Hrvatska pošta d. d..

 2. U primjeru kupnje preko internetske trgovine organizatora, organizator kupcu izdaje račun za kupnju SelectBox proizvoda putem trajnog medija. Kupac će dobiti račun zajedno s proizvodom SelectBox na kućnu adresu. Kupac je dužan provjeriti pravilnost podataka na računu i o mogučim nepravilnostima obavijestiti organizatora u roku 8 dana od primitka računa, prijaviti nepravilnosti. Reklamacije nakon isteka roka od 8 dana ne uvažavamo. Kupoprodajni ugovor ili narudžba su u elektronskom obliku spremljeni na poslužitelju organizatora te su dostupni na zahtjev kupca.

Cijene

 1. Proizvodi SelectBox se dostavljaju po cijeni koja vrijedi prilikom potvrde naruđbe. Cijene su izražene u Kunama. Poklon bon je platežno sredstvo i podliježe PDV-u. Cijene na internetskoj stranici organizatora www.selectbox.hr su fiksne te u trenutku kupnje organizator osigurava stabilne uvjete. Od zaključenja ugovora o prodaji sve cijene i drugi uvjeti su fiksni i vrijede isto za organizatora i za kupca.

Promotivni kod

 1. Promotivni kod je kod broj koji pruža mnoge pogodnosti pri kupnji te je vremenski ograničen. Aktivan promotivni kod nalazi se na naslovnoj strani oglasnog prostora,a možete ga saznati putem našeg e-maila i drugih medija. Promotivni kod je riječ, brojka ili kombinacija riječi i broja koju registrirani korisnik upisuje prilikom internetske kupnje. Klikom na izbornik Unesi promotivni kod otvara se prozorčić u kojeg kupac upisuje trenutno važeći promotivni kod. Nakon upisa koda, potvrđujete promotivni kod klikom na crvenu ikonu Potvrdi. Popusti i ostale pogodnosti su odmah važeće.

 

Pravo na prekid naruđbe

 1. Kupac ima pravo odustati od naruđbe u roku od 20 dana od primitka proizvoda SelectBox, bez navođenja razloga za svoju odluku, pisanim zahtjevom putem elektroničke pošte na e-mail adresu: [email protected] ili putem pošte na adresu Tim360 d.o.o., Crnatkova 14a, 10000 Zagreb. U tom primjeru organizator odmah šalje kupcu potvrdu o primitku zahtjeva za otkazom naruđbe putem elektronske pošte. Kupac se tih prava ne odriče te ih nemože naknadno otkazati. Zahtjev je pravomočan ako je pošiljka/zahtjev predan u roku. Preuzeti proizvod kupac mora vratiti neoštećeno i u istoj količini u roku od 20 dana od dana kada je organizatora obavijestio o otkazu naruđbe. Povrat robe zaprimljen u roku smatra se ispravnim otkazom o naruđbi. Kupac je dužan proizvode SelectBox-avratiti u takvom stanju u kakvom su bili prilikom kupnje odnosno kada su mu bili isporučeni i u rginalnoj ambalaži, na adresu: Tim360 d.o.o., Crnatkova 14a, 10000 Zagreb. Svako oštećenje roizvoda Selectbox koje nije nastalo krivicom organizatora ili prijevoznika ili upotrebom proizvoda znači da kupac gubi pravo da se otkaže naruđbu.Proizvod, koji se vraća, mora biti neiskorišten, neoštećena i u izvornom pakiranju. Ako je kupac već uklonio zaštitu ili zaštitnu foliju nema pravo otkazati naruđbu.
 2. Troškovi poštarine ili troškovi prijevoza proizvoda SelectBox, koji je vraćen organizatoru, idu na trošak kupca ili korisnika.
 3. Povrat uplačenih sredstava će se izvršiti odmah ili najkasnije u roku od 14 dana od primitka zahtjeva o otkazu naruđbe. Organizator vraća kupcu primljena sredstva u jednakoj valuti u kojoj je primio uplatu od strane kupca, osim ako je kupac zatražio korištenje drugih sredstava plačanja i ako zbog toga kupac ne snosi dodatne troškove. Organizator može zadržati uplačena sredstva do preuzimanja vraćenog proizvoda ili do kad kupac ne dostavi dokaz da je proizvod poslao nazad.

 

Stvarna pogreška

 1. Pogreška je stvarna
  • Ako proizvod nema svojstva koja su potrebna za normalnu uporabu ili promet;
  • Ako proizvod nema svojstva koja su potrebna za specifičnu uporabu za koju je kupac kupi, što organizator zna ili bi trebao biti upoznat
  • Ako proizvod nema osobine i vrline koje su izričito ili prešutno ugovorene ili propisane;
  • Ako je organizator dao proizvod koji ne odgovara uzoraku ili modelu, osim ako je prikazani uzorak ili model samo za informativne svrhe.
  Kupac može ostvariti svoja prava ako se radi o stvarnoj pogreški, ako je greška prijavljena organizatoru u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio grešku. Kupac je dužan u roku precizno opisati nedostatak i dopustiti organizatoru uvid u proizvod. Obavijest o pogreški kupac može poslati organizatoru poštom na adresu: Tim 360 d.o.o., Savica Šanci 123, 10000 Zagreb. Organizator nije odgovoran za stvarne pogreške koje se javljaju nakon dvije godine, od kada je proizvod Selectbox predan kupcu. Smatra se da je greška na proizvodu već postojala u trenutku isporuke, ako se dogodi u roku od šest mjeseci od dostave.

 2. Prikladnost primjerka za normalnu uporabu mora biti ispitana kao i za običnu robu istih vrsta, uzimajući u obzir izjavu o svojstvima robe isporučene od strane organizatora ili ponuđača, osobito za oglašavanje, predstavljanje proizvoda ili oznaka na samom proizvodu. Kupac je obvezan organizatora o možebitnoj stvarnoj pogrešci, zajedno sa njihovim točnim opisom, i na svoj trošak obavijesti u propisanom roku i organizatoru dati proizvod na pregled.
  Kupac koji je organizatora pravilno i pravovremeno obavijestio o stvarnoj pogrešci ima pravo od organizatora tražiti:
  • ili popravak pogreške na proizvodu;
  • ili povrat dijela uplačenog iznosa u srazmjeru sa pogreškom;
  • ili povrat uplačenog iznosa;
 3. Točno ostvarivanje prava na tehničke pogreške će se odrediti pomoću Zakona o zaštiti potrošača.

 

Isporuka

 1. Isporuke su moguće samo u Hrvatskoj te su za kupca besplatne ili idu na trošak organizatora.
 2. Isporuku na adresu, koju kupac napiše, dostavlja Hrvatska pošta d.d. ili bilo koja druga kurirska služba koju za to odredi organizator. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da je u vrijeme dostave kupac odsutan ili ako ne reklamira pošiljku službi logističkog partnera ili u slučaju nepreuzimanja od strane kupca u okviru naruđbi.
 3. Bez obzira na način dostave, za rizik dopremanja proizvoda iz prostorija organizatora ili iz prostorija logističke tvrtke, preuzima tvrtka koju određuje organizator
 4. Rok za isporuku je maksimalno 14 dana. Kašnjenje u isporuci ne rezultira nikakve naknade, niti otkaz naloga u tijeku, niti povrat u ugovoru, ako se ispostavi da je kašnjenje krivica kupca ili primatelja pošiljke ili treća osoba te u slučaju više sile (posebice u slučaju potpunog ili djelomičnog udara, blokiranje prijevoznim sredstvima ili sredstvima za opskrbu, vlade ili zakonskih ograničenja …).

 

Reklamacije i povrat

 1. Kupac može reklamirati proizvod, ako proizvod nema svojstava koja izričito navodi organizator, ako je organizator poslao oštečen proizvod, ako je kriva količina, boja, ili neko drugo odstupanje od kupčeve naruđbe. Kupac može reklamirati proizvod u zakonski dogovorenom roku i pod uvjetima za uvažavanje reklamacije koje su navedene pod naslovom stvarne pogreške.
 2. U primjeru, da kupac prilikom preuzimanja opazi da je artikal ili paket fizički oštećen, u njemu manjka standardni sadržaj ili ima znakove da je otvaran, dostavlja postupak reklamacije hrvatskoj pošti d.d. ili organizatoru na adresu: Tim360 d.o.o., Crnatkova 14a, 10000 Zagreb
 3. U primjeru reklamacije kod Hrvatske pošte, paket se u jednakom stanju u kakvom je isporučen, mora dostaviti u najbližu poslovnicu pošte (nesmije odstranjivati ili dodavati oštečenja) ili ne preuzeti paket prilikom isporuke te odmah kod dostavljača ispuniti reklamacijski obrazac.Poštanski službenik će ispuniti Zapisnik o oštečenoj pošiljci. Organizator će se zajedno sa poštom potruditi da reklamacija bude riješena u najkraćem mogućem roku. U primjeru reklamacije kod organizatora, kupac smisleno postupa u skladu s odredbama ovih uvjeta povrata robe.

 

Kupnja na drugim prodajnim mjestima

 1. Proizvodi SelectBox su dostupni na raznim online i fizičkim prodajnim mjestima (trgovine i internet prodajna mjesta trgovaca), koji su poslovni partneri organizatora. Proces kupnje i plačanja, naruđbe i dostave, povrata i sve druge sastavne dijelove kupoprodaje ne uređuje organizator nego trgovac, zato organizator ne preuzima odgovornost za iste. Svi takvi uvjeti su ovisni isključivo o trgovcu kod kojeg se izvršuje kupnja.

Odstupanje od odgovornosti

 1. Internet trgovina www.selectbox.hr djeluje po principu kataloške prodaje, podaci o opskrbi su generirani na temelju podataka dobivenih od dobavljača i samo u svrhu informiranja. Unatoč naporima da se podaci stalno ažuriraju, može dogoditi da se podaci usluga, cijene, proizvodi Selectbox ili opskrbe mijenjaju tako brzo da organizator ne uspije na vrijeme ispraviti podatke i podaci ostaju nepromijenjeni. U tom slučaju, organizator će obavijestiti kupca o promjenama i omogućiti poništenje naloga, zamjenu naručenog proizvoda ili neku drugu dogovorenu mogućnost.
 2. Sve cijene i rokovi isporuke vrijede samo kada je narudžba potvrđena i označena s oznakom “Naruđba potvrđena”.
 3.  

 4. Po ponovnoj naruđbi proizvoda Selectbox, organizator ne jamči istu cijenu kao što je imao prije povlačenja iz prodaje.
 5. Iako organizator nastoji pružiti točne slike proizvoda, sve fotografije su snimljene kao simboličane. Fotografije proizvoda su simbolične i ne daju stvarne karakteristike proizvoda.
 6. Organizator zadržava pravo tiskarske pogreške
 7. Organizator zadržava pravo, promjene pogodnosti poslovanja u bilo koje vrijeme i na bilo koji način kada ne vidi razlog za prethodnim upozorenjem.
 8. Organizator je izuzet od odredbi isporuke u situaciji na koje nemože utjecati, na primjer: u slučaju štrajka ili isporuke usluga u slučaju više sile.
 9. Organizator ne preuzima odgovornost za pogrešnu upotrebu naručenih proizvoda
 10. Internetske stranice koje su direktno ili indirektno povezane sa internetskom stranicom organizatora, nisu pod nadzorom organizatora te ih kao takav niti ne uređuje. Organizator iz tog razloga ne snosi odgovornost za informacije, koje se nalaze na povezanim internetskim stranicama. Poveznice na internet stranice trećih strana su navedene samo iz praktičnih razloga i organizator ne odgovara za vjerodostojnost i pouzdanost podataka i informacija na tim stranicama.

Završne odredbe

 1. Opća pravila i uvjeti stupaju na snagu dana 01.02.2015. ili od dana objave. Društvo zadržava pravo da u bilo kojem trenutku, bez prethodne najave, može izmjeniti sadašnje uvjete poslovanja.
 2.  

 3. Organizator posluje u skladu sa postojećim zakonom o zaštiti potrošača.Organizator se uvijek trudi ispunjavati svoju dužnost, uspostaviti učinkovit sistem obrade pritužbi i odrediti osobu koju, u slučaju problema, kupac može kontaktirati putem telefona ili na e-mail adresu. Prigovor se može podnijeti u pisanom obliku ili putem e-maila na [email protected]
 4.  

 5. Organizator je svjestan, da je značenje potrošačkog spora u odnosu na ekonomsku vrijednost zahtjeva i drugih troškova samog spora nesrazmjeran. Iz tog razloga se organizator trudi rješiti sve možebitne sporove mirnim putem.U slučaju da to nije moguče za sve sporove je nadležan sud u Zagrebu.

 

Ovi uvjeti stupaju na snagu od 01.02.2015. i vrijede do opoziva.