Ekspres dostava - Svi naručeni pokloni do 12:00 sati bit će poslani istog radnog dana!
Smart partner

Restoran Grešna gorica, Desinić

Legenda o zabranjenoj ljubavi

Stoljetna hrastova šuma, miris livade te razigranost srna i jelena koji neometano pasu na obronku Grešne gorice učinit će vaš boravak radosnim i ugodnim, a djeci upotpuniti igru na prostoru uređenom upravo za njih. Restoran Grešna gorica, smješten na istoimenom brijegu nasuprot Velikog Tabora, dvorca iz XV. stoljeća, pruža vam ugođaj pravog seoskog zagorskog ambijenta, obogaćenog mirisima i okusima ukusne zagorske kuhinje.
Taborgradska 3, 49216 Desinić
049 343 001
Više o ponudi

Klet Grešna gorica ugostiteljski je objekt obitelji Podboj. Damir, Jasna, Marko i Matija – uz podršku djeda Vladimira i bake Ankice – započeli su s radom na seoskom domaćinstvu 1996. godine. Novootvoreni ugostiteljski objekt na istoimenom brežuljku nasuprot Velikog Tabora bio je prvi registrirani seoski turizam u Hrvatskoj. Skupljajući stare predmete koji su opisivali seoski život na zagorskim bregima, obitelj je počela uređivati okoliš i ugostiteljski objekt. Radom s prirodnim materijalima željeli su postići danas prepoznatljiv domaći, prirodni i izvorni seoski ugođaj. Prema legendi, brežuljak Grešna gorica bio je tajno sastajalište mladih ljubavnika Veronike i Fridrika. Zbog njihove zabranjene ljubavi i “grijeha”, brežuljak nosi današnji naziv.

U našoj ponudi birajte između degustacije vina i večere u 3 ili 5 sljedova. Odlučite li se za domaći zagorski ručak, uživajte u domaćim zagorskim delicijama kao što su domaći naresci, sir i vrhnje, kukuruzni kruh, purica s mlincima i štrukli. Ugođaju uvelike pridonose zelene livade i vinogradi koji okružuju restoran, a vaš boravak u Grešnoj gorici upotpunit će stoljetna hrastova šuma, uređeno dječje igralište i različite domaće životinje koje su neizostavni dio seoskog života. Domaći specijaliteti i vino iz vlastitih vinograda omogućuju vam da svoju svakodnevicu zamijenite odmorom i uživanjem u čarobnom krajoliku zelenih brežuljaka.

Blizina dvorca Miljana, svetišta Vinagora, Krapinskih toplica, “zdravilišča” u susjednoj Sloveniji, etno sela u Kumrovcu te Velikog Tabora, dvorca spomenika nulte kategorije koji je UNESCO uvrstio u kulturnu baštinu čovječanstva, pružit će ponešto svakom posjetitelju.

 

Što dobivate u poklon-paketu?

  • U poklon-paketu Stol za dvoje dobivate Meni po izboru chefa u 3 slijeda. Ponuda vrijedi za 2 osobe.
  • U poklon-paketu Ekstravagantna večera dobivate piće dobrodošlice, meni po izboru chefa u 4 slijeda i butelju vina. Ponuda vrijedi za 2 osobe.

Korisni savjeti:

  • Ponuda se mora rezervirati najmanje 4 dana unaprijed.
  • Termin možete rezervirati putem telefona ili e-mailom.
    • Molimo vas da restoran prethodno obavijestite o postojanju eventualnih alergija.
    • Prije posjeta, u slučaju veganstva ili vegetarijanstva, provjerite jelovnik.
lijepa priroda
restoran
romantično
terasa
vinska karta
Žar
Piće dobrodošlice
Meni u 3 slijeda po izboru chefa
Vrijedi za 2 osobe
Rezervacija 3 dana unaprijed

299,00Kn

Piće dobrodošlice
Meni u 4 slijeda po izboru chefa
Butelja vina
Vrijedi za 2 osobe
Rezervacija 3 dana unaprijed

599,00Kn

Pretplatite se